Batıklardan Kurtulmak İçin Bitkisel Çözüm Önerileri

Batıklar, özellikle yaz aylarında birçok kadını rahatsız eden, yaygın problemlerden bir tanesidir. Genellikle ağdadan sonra oluşmaya başlayan batıklar, bacaklarınızda kaşınmaya, kırmızı renkli kötü bir görünüme neden olurlar. Bu yazıda sizlere batıkları yok edip pürüzsüz bir cilde sahip olmanız için, hem ucuz hem de kolay ev yapımı maske, karışım ve çözüm önerileri sunacağız.

Sizlere ilk tavsiyemiz; bir müddet epilasyon aleti kullanmaktan vazgeçin ve bacaklarınızı jiletle alın. Jilet bacaklarınızın yüzeyinde ki ölü derileri alır ve epilasyon aletinin neden olduğu batıkları en aza indirir.

Gelelim bu önerilerimiz dışında maskeler ve bitkisel karışımlarla nasıl batıklardan kurtulacağımızı öğrenmeye.

Kekik Yağı ve Kahve Telvesiyle Yapılan Özel Karışım

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı kekik yağı
  • 1 kahve fincanı kahve telvesi
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon yağı

Yapılışı ve Uygulanışı:

Yukarıda ki malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız karışımı batık bölgesine yayarak sürüyoruz. Bir süre sonra batık kılınız yumuşayacak ve yavaş yavaş yüzeye çıkacaktır.

Batıklar için Karbonat Maskesi

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Limon suyu

Yapılışı ve Uygulanışı:

Küçükce bir kapta karbonatla yoğurdu karıştırın. Daha sonra duşa girip bacaklarınızı güzelce keseleyin. Duştan çıkıp bacaklarınızın nemini aldıktan sonra karışımı bacaklarınıza uygulayın. Karışımı bacaklarınızda 15 dakika bekletip kurulayın ve ardından limonlu suyla bacaklarınıza masaj yapın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulamanız yeterlidir. Zamanla bacaklarınızdaki batıkların kaybolduğuna şahit olacaksınız.

Ponza Taşı ile Batıklara Veda Edin.

Ponza taşı (topuk taşı) ile hem bacaklarınızdaki batıklardan kurtulup, hem de cildinizi pürüzsüz bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Topuk taşı evlerde yaygın olarak bulunur, topuğunuz için kullandığınız taşı bacağınızda kullanmayınız, aktarlardan yeni bir tane alabilirsiniz.

Gelelim ponza taşıyla nasıl batıklardan kurtulup pürüzsüz bir görünüme sahip olabileceğimize.

Epilasyon sonrasında veya banyodan önce topuk taşını bacaklarınıza aşağı-yukarı, daireler çizerek ama cildinize zarar vermeden sürün. Bu işlemi yaparken bacaklarınızdaki ölü derinin pul pul döküldüğünü göreceksiniz. Daha sonra ılık suyla bu bölgeyi temizleyin.

Yukarıdaki önerileri uyguladığınız takdirde batıklarınızın önemli ölçüde azaldığını farkedeceksiniz.

Kaynak: http://www.kadindedigin.net/guzellik/batiklardan-kurtulmak-icin-bitkisel-cozum-onerileri.html

Yorum bırakın